Log In  

The Bug:
I've been noticing lately that the cursor in Pico-8's code editor sometimes will get "stuck." It will suddenly start moving continuously to either the start or end of the current line, and even if I try to move the cursor it will just move itself directly back. Holding down the arrow key opposing the direction it's moving in will make it stay in place, a character away from the start/end of the line. For whatever reason, this never makes the cursor change lines, so it doesn't appear to be something as simple as a single input getting repeated unnecessarily. It also affects the cursor command line.

The Cause:
This bug does not appear to have a consistent cause that I can identify, though I think it most often happens when I'm hitting multiple keys at once.

Solutions:
As far as I'm aware, the only way to restore normal functioning is to closing and re-opening Pico-8.

Have other people have encountered this? Does anyone know of any other solutions to this issue?
(I'm using 0.1.11D, but it happened with earlier versions too.)

P#46507 2017-11-20 08:42 ( Edited 2017-11-20 16:19)

:: enargy

I've seen this come up before. It can happen during games too, I think?

If you press the button that seems to be 'held' though, it returns to normal. So I'm guessing it's a situation where there's a SDL keyup event that isn't processed.

P#46510 2017-11-20 09:32 ( Edited 2017-11-20 14:32)

Also, here is another bug: sometimes, my pico-8 switches to some strange mode (i don't even need to press anything, and I don't get a notification in that red box), where you can't use z and x chars, when you try to type them, your mouse works, and nothing is being typed. Super annoying, happened to me quite a few times, even in v0.1.11

P#46512 2017-11-20 11:19 ( Edited 2017-11-20 16:19)

[Please log in to post a comment]

Follow Lexaloffle:        
Generated 2020-02-21 00:29 | 0.008s | 2097k | Q:13