Log In  

Embarrassed to say that I can't get past the intro screen on 3.3 OSX. I can hit command-Q to exit - and O/P to tilt the camera...but no way to 'Start'. I tried every keyboard key and mouse combination.
Am I missing something obvious? Very frustrating. :(

P#17826 2015-12-15 10:57 ( Edited 2015-12-18 01:33)

I've got the same issue, but on Windows 10 and XP alike...

P#17831 2015-12-15 15:55 ( Edited 2015-12-15 20:55)

Hmmm...and I don't see a way to download previous version.
Grumble.

P#17834 2015-12-15 17:26 ( Edited 2015-12-15 22:26)

I got 3.2 to work (had to delete Application Support folder that contain settings and such first!) - (extrapolated download link from my 3.3 link).
But no luck with 3.3

P#17835 2015-12-15 17:33 ( Edited 2015-12-15 22:33)

same issue here on windows 10

P#17841 2015-12-16 06:12 ( Edited 2015-12-16 11:12)
:: Kling

I'm on windows 10 too, but I'm not having that problem

P#17842 2015-12-16 07:37 ( Edited 2015-12-16 12:37)
:: zep

ok, I think this is the same bug as 17857.

@Osorkonius, @Abraham: could you please try out the diagnostic tool in that thread (and follow the same instructions) and send me the result? I don't have an OSX version handy, but the results from the Windows version should be enough information.

Interesting that it's not failing on every system. Which keyboard layouts (e.g. US English) are you using?

P#17858 2015-12-16 16:47 ( Edited 2015-12-16 21:47)

codo_init
platform: Windows
Found config.txt

01 video_mode 640 480 32 // set the width, height and bitdepth. ignored by fixed-res games.
02 show_fps 0 // Draw frames per second in the corner
03 windowed 1 // 1 to start up in windowed mode
04 window_position -1 -1 // x and y position of window, or -1, -1 to let the window manager decide
new window position: -1, -1
05 frameless 0 // 1 to use a window with no frame
06 fullscreen_method 0 // 0 safe (linux)  1 borderless desktop-sized window  2 fullscreen
07 frame_sleep_ms 5 // number of milli seconds to sleep each frame. To save laptop battery power, try 20
08 sessions 1 // number of times program has been run
09 rmb_key 0 // 0 for none  226 for LALT
10 sound_volume 256 // 0..256
11 music_volume 256 // 0..256
12 mix_buffer_size 1024 // usually 1024. Try 2048 if you get choppy sound

codo_system_init
codo_reset_timer
codo_gui_init
codo_keys_init
codo_text_init
codo_video_init
codo_mouse_init
codo_joystick_init
codo_joystick_init
found 0 joystick(s)
ok
ok
codo_sound_init
SDL_INIT_AUDIO ok
SDL_OpenAudio ok
codo_set_screen 640 480 32 4
::SDL_KEYDOWN scan 4 key a [61]
::SDL_TEXTINPUT: [a]
::0 97
::setting ch1: 97
:: ch1:97 LALT:0

:: added a (97) at 0
::SDL_KEYDOWN scan 22 key s [73]
::SDL_TEXTINPUT: [s]
::0 115
::setting ch1: 115
:: ch1:115 LALT:0

:: added s (115) at 0
::SDL_KEYDOWN scan 7 key d [64]
::SDL_TEXTINPUT: [d]
::0 100
::setting ch1: 100
:: ch1:100 LALT:0

:: added d (100) at 0
::SDL_KEYDOWN scan 9 key f [66]
::SDL_TEXTINPUT: [f]
::0 102
::setting ch1: 102
:: ch1:102 LALT:0

:: added f (102) at 0
::SDL_KEYDOWN scan 40 key
[d]
:: ch1:13 LALT:0

:: added
(13) at 0
::SDL_KEYDOWN scan 40 key
[d]
:: ch1:13 LALT:0

:: added
(13) at 0
::SDL_KEYDOWN scan 40 key
[d]
:: ch1:13 LALT:0

:: added
(13) at 0
::SDL_KEYDOWN scan 226 key â [400000e2]
::SDL_KEYDOWN scan 61 key = [4000003d]
codo_exit
cmusic_stop
exit_func
:: typed text:
:: asdf

:: -------------------
codo_config_save
codo_sound_exit
codo_video_exit
codo_joystick_exit
codo_system_exit
codo_items_created: 0
ok

here you are ;) hope it helps... I've got a Polish keyboard layout, which isn't much different from English one, except for some special characters triggered with Alt

P#17871 2015-12-17 02:22 ( Edited 2015-12-17 07:22)

Also, I've tried to switch the layout to English US, but it doesn't change anything. Still, all I can see is just the "Play" option (there were more, as far as I remember), O/P camera tilting and "boops" when pressing up/down arrows.

http://snag.gy/w32jC.jpg

P#17872 2015-12-17 02:29 ( Edited 2015-12-17 07:29)
:: zep

@Osorkonius:
Thanks for the log. It looks like your enter key is functioning properly, but Voxatron is running in exhibition mode. You can turn it off in config.txt (~AppData/Roaming/Voxatron/config.txt). Do you remember ever turning this on, or is this possibly a bug with the configuration?

@casperjeff, @Abraham:
what does the screen look like that you get stuck on? The same as [this](http://snag.gy/w32jC.jpg )? Or can you see more menu items but are not able to select them?

P#17873 2015-12-17 09:28 ( Edited 2015-12-17 14:29)

Yay, this solved the issue, thanks a lot :D I installed a fresh 0.3.3 version on both systems and that was what I got.

P#17879 2015-12-17 12:54 ( Edited 2015-12-17 17:54)

Yup...I simply re-extracted and ran 3.3 after 3.2 (where exhibition mode was set to 0) and all is well now.

P#17881 2015-12-17 13:12 ( Edited 2015-12-17 18:12)
:: zep

0.3.3b is now live to fix this issue.

But for users who tried to clean install from 0.3.3, Voxatron will still read the corrupt configuration file. The solution is to delete config.txt (or edit it and change exhibition_mode to 0)

You can find config.txt:
Windows: C:/Users/Yourname/AppData/Roaming/Voxatron/config.txt
OSX: /Users/Yourname/Library/Application Support/Voxatron/config.txt
Linux: ~/.lexaloffle/Voxatron/config.txt

P#17887 2015-12-17 17:27 ( Edited 2015-12-17 22:27)

Yay! Thanks for the patch! I edited the config.txt (exhibition_mode)—worked like a charm. And this is my first time to run Voxatron, very cool console!

P#17895 2015-12-17 20:33 ( Edited 2015-12-18 01:33)

[Please log in to post a comment]

About | Contact | Updates | Terms of Use
Follow Lexaloffle:        
Generated 2019-11-21 20:08 | 0.032s | 4194k | Q:50